joi, 7 ianuarie 2010

Reteaua sociala a candidatilor, recruiterilor si angajatorilor

Am promovat pe parcursul anului 2009 si ne vom focaliza atentia si anul acesta pe importanta retelelor sociale in recrutare. Pornind de la ideea ca cele mai multe vanzari se fac catre prieteni va informez ca acest lucru se aplica si in recrutare.
Cu ce se deosebeste o baza de date de o retea sociala? Pentru tine, care te afli in cautarea unui loc de munca aceasta reprezinta o modalitate de a interactiona cu cat mai multe persoane de pe piata muncii. Stim ca esti stresat si nefericit caci nu ai gasit o oportunitate in cariera ta ! Tocmai de aceea iti oferim o invitatie pe una din platformele de networking. Aici te poti intalni cu organizatii receptive, prietenoase si active. Chiar daca vei primi un raspuns negativ cand vei aplica la un job, gandeste pe termen lung: ti-ai construit o retea de contacte la care poti apela oricand si care te poate recomanda catre alte conexiuni.

Pentru noi, recruiterii cei mai deindemana candidati sunt cei din cercul imediat de cunostinte. Cu cat reteaua noastra sociala este mai bine dezvoltata cu atat avem sanse mai mari de a identifica un candidat potrivit pentru clientul nostru.

Pentru angajatori: daca va aflati in faza de planificare pentru anul viitor va propun sa va alocati o parte din buget pentru a va construi propria retea sociala a organizatiei. S-ar putea sa fiti surprinsi de cat de bine functioneaza si de modalitatea in care se creeaza o legatura mai eficienta cu angajatii, clientii, furnizorii.

Sa fie un 2010 cu multe impliniri pentru toate cele trei categorii!


Bookmark and Share

Un comentariu: