marți, 2 aprilie 2013

Cine a reparat acoperisul?


Da, este o intrebare la care nu m-am gandit pana acum. Revenind la articolul de martea trecuta, cand cei patru prieteni au desfacut acoperisul doar pentru a-i oferi prilejul prietenului lor sa ajunga in fata lui Iisus pentru a infaptui minunea, cred ca nimeni nu si-a mai pus intrebarea aceasta: Dar dupa ce minunea s-a savarsit, cine a reparat acoperisul?

Pentru a raspunde la aceasta intrebare, John Maxwell ne invita sa dam un raspuns prin eliminarea persoanelor care nu puteau face acest act de binefacere. Acoperisul nu putea fi reparat de spectatori, nici de farisei – intrucat acestia erau manati de spiritul critic, nu a fost reparat nici de oamenii veniti sa primeasca binecuvantarea lui Iisus si nici de cei impresionati de miracolul infaptuit de El.

De asemenea, nu exista informatii ca cei patru barbati care au desfacut acoperisul ar fi ramas sa il si repare.

In mod cert, persoana care a reparat acoperisul este o persoana care “il slujea pe Iisus pentru ceea ce era El, mai curand decat pentru lucrurile pe care le facea” (John Maxwell). Este o persoana care isi construieste viata pe valori precum credinta, loialitatea si securitatea.

Am vorbit in cele mai multe articole despre calea, modalitatea pentru a atinge succesul. Eu personal cred ca sunt mai multe astfel de cai. De cele mai multe ori personalizate – fiecare dintre noi poate atinge succesul daca urmeaza cateva reguli simple. Insa cu siguranta cele trei atribute enumerate mai sus sunt ingrediente care nu trebuie sa lipseasca din reteta succesului.

Toate bune!

6 comentarii:

  1. Se mentioneaza undeva ca acoperisul ar fi fost reparat?
    De ce nu ar fi putut ramane desfacut ca amintire a celor petrecute acolo?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua!

      Nu, nu se mentioneaza nicaieri ca acoperisul ar fi fost reparat. E o intrebare si un subiect de discutie pe care il lanseaza autorul cartii pe care o citesc in prezent, John Maxwell.

      E probabil o conexiune logica: daca acoperisul a fost descoperit, cineva trebuie sa il fi reparat...ma gandesc ca si in vremea aceea existau fenomene meteorologice :)

      E totusi o intrebare buna si pe care pana acum, nici eu nu mi-am pus-o si nici nu am mai auzit sa se discute despre acest subiect. Maxwell isi doreste ca prin aceasta sa puna in lumina reflectoarelor carcterul persoanei care ar fi reparat acoperisul, oferind-o ca si exemplu.

      Dumneavoastra ce credeti referitor la acest subiect? E logica si intemeiata aceasta intrebare? "Cine a reparat acoperisul?"

      Multumesc!

      Ștergere
  2. Cred ca muta atentia de pe evenimentul cu adevarat semnificativ pe o actiune care exista doar sub forma unei presupuneri, si unde acest domn Maxwell, are spatiu de manevra suficient pentru a-si putea construi o teorie, pe care in lipsa unor informatii concrete nimeni sa nu o poata schimba, combate sau contraargumenta.
    Cred ca pe domnul respectiv nu il intereseaza atat intrebarea sau raspunsul, ci sa ne atraga intr-un joc al imaginatiei si al logicii si sa-si expuna un punct de vedere. O intrebare pe care o pot desprinde din textul de mai sus este daca noi suntem genul de oameni care credem in ceva/cineva si daca credem si suficient pentru a face ceva in aceasta privinta.
    Daca raspunsul este da, atunci chiar tu esti cea care a reparat acoperisul, care a vazut minunea si care a avut grija ca amintirea ei sa nu se piarda.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Va multumesc pentru raspuns! Intr-adevar, fiecare dintre noi putem fi cei care au reparat acoperisul si e de dorit ca fiecare dintre noi sa fi contribuit macar cu putin la repararea acestuia.
      Va recomand cartea pe care eu o citesc in acest moment si care constituie sursa de inspiratie pentru articolele acestui blog. (John Maxwell - Meditati!). Este o carte foarte frumoasa care imbina armonios sfaturile prietenesti cu cele duhovnicesti, te lasa sa visezi dar te trage inapoi cu picioarele pe pamant cand este cazul. Are grija sa nu pierzi niciodata din vedere lucrurile care sunt cu adevarat importante!

      Numai bine!
      Ioana

      Ștergere
  3. Citind raspunsurile si intrebarile de aici, pot doar sa ma gandesc ca lumea in care traim este minunata. Perfectibila si nu imperfecta! Un final de saptamana frumos.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, Marian, asa este! Lumea in care traim este minunata!

      Te invit sa citesti postarea de astazi, in care vorbesc exact despre importanta observarii lumii in care traim, a oamenilor din jurul nostru. Cred ca daca ne acordam timp sa privim si sa intelegem lumea in care traim, vom descoperi ca este minunata!

      O saptamana usoara!

      Ștergere