marți, 19 noiembrie 2013

„Maini inzestrate” si “Gandeste cutezator!” “Gifted hands” si “Think Big”

Bine v-am regasit dragii mei! Nu, nu s-au terminat postarile odata cu finalizarea lecturii “Meditati!” de John Maxwell. Acum am trecut la un alt autor drag sufletului meu, ale carui carti le-am citit pe nerasuflate in doua din lungile calatorii cu trenul sprea casa :)
Am ramas marcata (in sensul bun al cuvantului) si foarte impresionata de povestea de viata a neurochirurgului Ben Carson. Toata teoria mea cu privire la faptul ca personalitatea noastra si drumul vietii ne este in mare parte marcat de mediul in care ne nastem si traim si de ereditate a fost, pana cand am ajuns la finalul cartii, spulberata! Noroc ca a ajuns la timp aceasta carte in mainile mele! :)
Ben Carson, un faimos medic neurochirurg, care a realizat, a conceput si a coordonat cu succes nenumarate operatii pe creier, si-a expus intreaga poveste de viata, care incepe cu o importanta pierdere de la varsta de 7 ani, continua cu adaptarea la o viata monoparentala, chinul pricinuit de faptul ca era mereu “codasul” clasei in care invata si tinta glumelor colegilor, confruntarea cu desele “calatorii” ale mamei sale care avea nevoie de ajutor specializat in lupta cu problemele sistemului nervos si oboselii si culminand cu tentativa de ucidere a unui bun prieten, pornind de la o divergenta de idei.
Cu toate acestea, mama sa, care avea nu mai mult de patru clase, i-a motivat intr-atat de tare pe el si pe fratele sau sa munceasca, sa invete si sa se dedice activitatilor benefice pentru ei, incat acum, cand priveste inapoi, simte o datorie puternica pentru mama sa.
Nu vreau sa va spun mai multe, desi am avut acest impuls! Va las pe voi sa descoperiti placerea acestei lecturi si pot sa va asigur ca nu este o pierdere de timp!
Pentru urmatoarele 2 luni ne vom intalni cu Ben Carson in fiecare saptamana, in ziua de Marti, pentru a discuta despre acrostihul pe care el l-a creat pentru expresia “THINK BIG!”. Think big sau Gandeste cutezator reprezinta o alta versiune de a indemna oamenii sa aduca pozitivism in vietile lor. Sa fie optimisti si increzatori in Dumnezeu si in fortele proprii.
Observand indeaproape evolutia nenumaratelor cazuri de boala in care a fost implicat, medicul Ben Carson a putut sa vada importanta si forta gandirii pozitive in cazuri critice precum cele tratate de el.
In cea de-a doua parte ca cartii “Gandeste cutezator” Ben Carson ofera o alternativa celor care nu prea au incredere in gandirea pozitiva: Gandirea cutezatoare!
Si despre a gandi cutezator vom discuta in saptamanile care urmeaza!
Pana atunci, imi doresc ca fiecare dintre dumneavoastra sa citeasca primul capitol al acestei carti, dupa care va garantez ca nu o veti mai putea lasa din maini, pana cand nu o finalizati! :)


Pe saptamana viitoare!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu