marți, 28 ianuarie 2014

“Cum invat eu cel mai bine?” - Descopera-ti propriul stil de invatare si cunostintele se vor asterne la picioarele tale!

Va salut cu drag, prieteni!
Ne apropiem cu pasi repezi catre ultimele litere din acrostihul creat de Ben Carson pentru cuvantul Think Big si sunt convinsa ca sunteti cu totii curiosi care este cuvantul de incheiere.
Pana atunci, totusi, mai avem de discutat despre litera de astazi - “I”, pentru care Ben Carson a ales sa insemne “Invatare aprofundata” (in-depth learning).

Orice gaseste mana ta sa faca, fa cu toata puterea ta!” (Eclesiastul 9:10)

Nu cred ca mai are rost sa spun ca invatarea aprofundata este exact opusul invatarii superficiale. Invatand aprofundat despre un anumit subiect, despre o anumita tema, a invata de dragul cunoasterii si nu doar pentru a trece un test, iti insusesti acele cunostinte pentru toata viata.
Iar pentru a invata aprofundat, este imperios necesar sa ne cunoastem propriul stil de invatare – unii invata pe baza de imagini, vizualizand, altii invata ascultand, unii invata realizand scheme iar altii practicand ceea ce citesc. Suntem diferiti, iar stiluile prin care invatam sunt de asemenea diferite.
Auzim din ce in ce mai des in jurul nostru ideea conform careia calitatea primeaza in fata cantitatii, iar acest lucru este valabil in absolut in orice domeniu. Ce folos ca ai citit 10 carti intr-o saptamana si nu ai reusit sa intelegi cu adevarat nici macar una?
Oamenii care constientizeaza importanta invatarii aprofundate se indreapta incet dar sigur catre succesul profesional, atat in viata privata, cat si in cea profesionala. Acesti oameni sunt adepti ai calitatii, ai lucrului bine facut, ai profesionalismului.
Va provoc, asadar, dragii mei, sa fiti adepti ai invatarii aprofundate! Acest aspect sa fie unul dintre lucrurile pe care le treceti zilnic pe lista voastra de “to do things” si sa nu il “sariti” in nicio zi! Amintiti-va ca oamenii de calitate au fost, sunt si vor fi mereu apreciati pentru munca depusa si tot ei sunt cei care raman “pe piata” in momente mai putin favorabile.


Va imbratisez!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu