marți, 28 mai 2013

Vorbiti despre lucruri ca si cum ar fi realizabile!

In general, in momentul in care dorim sa punem accentul pe sinceritate sau sa recunoastem ceva si sa avem parte de credibilitate in fata ascultatorilor nostri, utilizam sintagma „a spune lucrurilor pe nume”.
Dar ce inseamna, de fapt, sa spunem lucrurilor pe nume? Utilizam foarte des aceasta expresie. Spunem lucrurilor pe nume cand vrem sa accentuam ceva, spunem lucrurilor pe nume atunci cand vrem sa inspiram incredere; spunem lucrurilor pe nume atunci cand consideram ca realitatea cea...reala este cea pe care o vedem noi.
Totusi...ce s-ar intampla daca, in loc sa spunem lucrurilor pe nume, am incepe sa vorbim despre lucruri ca si cum ar fi realizabile?
In acest capitol 11, John Maxwell ne indeamna sa le intindem o mana de ajutor persoanelor care se afla in deznadejde sau coplesite de probleme si sa ii incurajam sa se ridice deasupra circumstantelor de moment.
De asemenea, este esential ca prin intrebarile noastre, sa ii ajutam pe oameni sa vada lucrurile mai clar. De multe ori, ne aflam in imposibilitatea de „a vedea padurea din cauza copacilor”. In aceste momente, noi devenim sclavii propriei situatii, nemaiputand sa vedem solutiile la care putem apela. Trebuie mereu sa avem in minte jumatatea plina a paharului, partea pozitiva a situatiei.

Oamenii trebuie sa creada in visul lor! Rebuie sa creada in fortele proprii! Trebuie sa creada ca POT! Fiecare dintre noi trebuie sa avem un vis, un scop, un obiectiv pentru care sa merite sa ne trezim dimineata, sa muncim pana cand obosim si apoi sa o luam de la capat. Fara un obiectiv suntem ca o frunza purtata de vant.
Multi dintre noi avem nevoie ca altcineva sa ne indrume, sa ne sprijine, pentru a ne valorifica propriul potential. Avem nevoie sa ni se arate, permanent, ca suntem de incredere, ca ceilalti au increere in noi, ca putem!
Noi si doar noi putem schimba ceva in societatea actuala. Noi, oamenii care traim in aceasta societate, prin interactiunea cu semenii nostri.
Va invit, dragii mei, sa reflectati la cele scrise mai sus, iar daca sunteti de acord cu mine, sa imi scrieti.
Bineinteles, in cazul in care aveti o alta opinie, va invit sa imi scrieti la rubrica de comentarii, pentru a le comenta impreuna!

Toate bune!

Va salut cu drag,

Ioana Hodos

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu