marți, 22 iulie 2014

Misiunea ta personala


Auzim, in ultima vreme, din ce in ce mai des discutii si idei referitoare la stabilirea unor obiective personale si profesionale. Aceste idei ocupa din ce in ce mai mult teren si castiga noi adepti datorita rezultatelor pe care le ofera.
Jeffrey Gitomer merge putin mai departe cu aceasta idee, indemnandu-ne sa ne facem o lista personala cu misiunea pe care ne-o stabilim in aceasta viata. “Misiunea” inglobeaza toate celelalte aspecte: obiective personale, profesionale, de viata, referitoare la serviciile oferite, la persoana care ne dorim sa devenim.
Este o sansa pentru tine de a-ti scrie propria mostenire” (Jeffrey Gitomer)
Ca si reguli de baza pe care trebuie sa le urmezi in stabilirea acestei misiuni, le voi prezenta aici pe cele propuse de Gitomer:

  • Defineste-te pe tine insuti
  • Lucrurile sau persoanele carora le esti dedicat
  • Defineste-ti serviciile oferite celorlalti
  • Spune cum te vei stradui sa devii mai bun, sa te dezvolti
  • Implica-te in servicii comunitare
  • Arata cum le vei duce la bun sfarsit

Aceste cuvinte iti vor fi de folos in crearea listei personale: vointa, perseverenta, onestitate, dedicare, entuziasm, incurajare, pozitivism.

Si, pentru ca orice lucru bine facut necesita timp, rabdare, vointa si implicare si, de cele mai multe ori, nu iese perfect din prima incercare, se recomanda ca prima varianta sa fie revazuta, modificata daca este necesar, perfectionata, astfel incat sa te reprezinte cu adevarat cand ajunge la forma finala.

Important! Pune-o undeva la vedere, pentru a o vedea in fiecare zi si a nu pierde din vedere scopul, misiunea ta!

Succes, vointa si rabdare!

Pe curand!


Ioana Hodos

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu