miercuri, 12 noiembrie 2014

Câțiva pași spre o prezentare de succes!

Bine v-am găsit!


Pentru orice agent de vânzări, prezentarea ofertei poate să îl pună în dificultate. Poate vi s-a întâmplat și vouă să fiți în postura de cumpărător și să aveți în față un om care nu e sigur pe informația oferită, nu zâmbește, este rigid și oferă multe detalii neinteresante. Un astfel de vâzător este mult mai ușor de refuzat decât un vânzător care poate cuceri prin prezentarea pe care o face.
Există diverse calități ale oamenilor de vânzări și nu numai, care au succes în activitatea lor. Pe lângă faptul că sunt caracterizați de profesionalism, de determinare și perseverență, oamenii de succes își amintesc întotdeauna să fie...oameni, să zâmbească, au simțul umorului.

În capitolul de astăzi, autorul cărții ne oferă un plan pe care îl putem utiliza atunci când ne pregătim pentru prima prezentare a unei oferte:

  • Să fim foarte bine pregătiți. Cum bine știți, profesionalismul este un aspect foarte important în orice domeniu am activa. Este important să ținem cont de următoarele puncte: obiectivele noastre, scopul nostru, un scenariu bine pus la punct, materiale informative de calitate.
  • Să nu ne scuzăm. Este indicat să nu folosim "Îmi cer scuze că vă deranjez", este bine să trecem direct la subiect.
  • Să acordăm o atenție mare primei fraze, frazei de început. În capitolul de săptămâna trecută, am vorbit despre cum prima frază ne poate garanta sau nu succesul.
  • Să ignorăm reticiența sau frica. Înainte de o prezentare, trebuie să ne construim un mediu pozitiv, putem citi o carte sau un articol care să ne inspire.
  • Să ne pregătim pentru a primi un refuz. Este foarte important să știm să primim un refuz. Autorul spune un lucru foarte interesant, oamenii nu ne refuză pe noi, ei refuză oferta pe care noi o facem. Acest lucru trebuie doar să ne încurajeze să mergem mai departe până când vom reuși.
  • Să învățăm de la cei care ne refuză. Să identificăm motivele pentru care ei spun "nu" oferte noastre.
  • Să exersăm. Este important să exersăm prezentarea noastră. Cu siguranță odată cu repetarea acesteia, ea va deveni din ce in ce mai bună și ne va conduce din ce în ce mai aproape către următoarea vănzare.
  • Să ne distrăm. Interacționăm cu oameni în fiecare zi, de ce să nu facem pe cineva să zâmbească, să facem lucrurile într-o manieră pozitivă, să ne simțim bine!

Fiecăruia dintre noi, ne va face bine, dacă investim timp să ne analizăm pe noi înșine. Autorul ne recomandă să identificăm punctele slabe legate de prezentările noastre. Apoi, să facem o listă cu acestea și un plan de acțiune pentru a le remedia și pentru a le elimina rând pe rând. Să alocăm un anumit timp pentru remedierea fiecărui punct slab. Să ne stabilim obiective pe care să le atingem și să nu ne plângem.

Așadar, orice lucru pe care îl putem considera imposibil de realizat la un moment dat, are o rezolvare. Chiar dacă suntem la început de drum și ni se pare că este imposibil să reușim în activitatea noastră, alocând timp dezvoltării abilităților noastre, ne va ajuta să ajungem mai aproape de reușită.

Până data viitoare, vă urez gânduri bune!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu