joi, 19 februarie 2015

Un răspuns bun la o întrebare poate să fie...o altă întrebare

Bine v-am găsit!

Cred că și voi, ca mine de altfel, ați avut parte de discuții în care existau anumite blocaje. De multe ori se întâmplă acest lucru când unul dintre participanții la discuție adresează întrebări închise la care se poate răspunde cu Da sau Nu.

Această situație o putem întâlni și în vânzări. Pentru a putea stabili o legătură cu partenerul nostru de afaceri este foarte important să adresăm întrebări deschise, să îl provocăm să vorbească, să detalieze anumite păreri sau idei. Există și situația în care posibilul client ne adresează nouă câteva întrebări la care am putea răspunde cu Da sau Nu: Aveți acest produs pe stoc?” „Îl putetți livra săptămâna aceasta?”

În astfel de situații, suntem tentați să răspundem imediat DA sau să oferim răspunsuri directe ca de exemplu: „În cât timp ajunge la noi produsul?” În 3 zile.” Autorul cărții Biblia vânzărilor, este de părere că, procedând astfel, suntem foarte aproape de...a pierde o vânzare. În schimb, Jeffrey Gitomer, ne propune să avem o altă abordare. La o întrebare cu răspuns închis putem răspunde cu o întrebare. De exemplu: „Aveți acest produs pe verde?” „Verde este culoarea pe care o doriți pentru acest produs?” Posibilul client va răspunde Da și atunci nu ne rămâne decât să întrebăm când dorește să îi livrăm produsul.

Este important să nu blocăm discuția într-un anumit punct și să încercăm să ducem discuția spre punctul final, acela al încheierii unei vânzări. Poate că pare simplu, însă este nevoie de exercițiu și creativitate pentru ca discursul nostru să fie natural și profesionist.

Un alt punct important în cadrul unei vânzări, îl reprezintă întrebarea de final. Chiar dacă prezentarea noastră și a produsului este reușită, obiecțiile au fost înlăturate, interesul clientului față de produs sau serviciu a crescut, totul se anulează dacă la final nu adresăm întrebarea potrivită. Cel mai important aspect în această parte a vânzării este să îi adresăm posibilului client întrebări la care să nu aibă variantă de răspuns NU. „Când doriți să facem livrarea produsului?” „Câte produse să vă rezerv din stocul nostru?” „Când să vină echipa pentru măsurători?” Sunt doar câteva exemple de întrebări care ne pot asigura succesul.

Este foarte important, mai ales în această ultimă parte a procesului de vânzare, să fim siguri pe noi, să inspirăm încredere și să fim fermi. Dacă ne fâstâcim când vine vorba de preț sau metode de plată, este posibil ca persoana din fața noastră să se râzgândească rapid asupra achiziționării produsului sau serviciului.


Sper ca acest articol să fie un punct de pornire în lista de întrebări pe care le pregătiți pentru următoarea întâlnire de afaceri. Către reușita unei vânzări mai sunt doar câțiva pași cu exercițiu și încredere!

Pentru aceia dintre dumneavoastră care în momentul de față sunt în căutarea unei noi oportunități profesionale, mai jos puteți regăsi o scurtă descriere a celor mai recente posturi pe care noi le avem disponibile. Poate pentru dumneavoastră sau pentru unul din prietenii dumneavoastră, unul dintre anunțurile de mai jos reprezintă un prim pas spre o schimbare profesională.


În domeniul ingineriei:


Pentru o fabrică din Sibiu ce se va deschide în curând, suntem în căutarea unui Inginer industrial, o persoană care să coordoneze Departamentul de Inginerie.

Tot în cadrul acestei fabrici, pentru departamentul de Dezvoltare, suntem în căutarea unui Dezvoltator Hardware și a unui Inginer Proiectant

Pentru o companie din domeniul automotive din Baia Mare, suntem în căutarea unui Director Tehnic, care să se alature echipei.

Pentru o companie multinațională din domeniul automotive, suntem în căutarea unui Sef de linie in productie, cu experiență în coordonarea de oameni și cu studii de inginerie. 



În domeniul vânzărilor:


Pentru orașul Cluj, suntem în căutarea unui Reprezentant de vânzări, o persoană pasionată de acest domeniu care interacționează ușor cu cei din jur și are experiență în vânzarea de servicii.

Dacă sunteți din Sibiu și sunteți o persoană activă și reușiți să legați relații de lungă durată cu clienții dumneavoastră, am fi bucuroși să discutăm mai multe detalii despre un post de Reprezentant de Vânzări pentru Job Connect. Suntem în căutarea unei persoane care să facă serviciul nostru de recrutare mai cunoscut.

Sunteți vorbitor de limbă germană și sunteți obișnuit să o folosiți în contactul telefonic cu potențiali clienți? Căutăm o persoană care să facă Telesales în limba germană și să ne ajute să facem mai vizibil serviciul nostru de recrutare în rândul angajatorilor din Germania.

Pentru zona de Nord Est a țării suntem în căutarea unei persoane absolvente de inginerie, care s-a îndreptat spre domeniul vânzărilor și al consultanței tehnice și care să ocupe postul de Reprezentant vânzări

Alte posturi interesante în domeniul vânzărilor sunt disponibile în mai multe zone din țară (Zonele de Sud, Centru, Nord, Nord-Est). Suntem în căutare deReprezentanți de vânzări în domeniul electric.  


Alte domenii:
Pentru o companie de vânzare de produse online, cu sediul în Germania, suntem în căutare de Specialisti SAP si Dezvoltatori SAP.

Până data viitoare, vă doresc numai bine! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu