luni, 22 iunie 2015

Cum să renunţăm la emoţiile negative?

Bine v-am regăsit!

Astăzi vă propun o discuţie asupra menţinerii emoţiilor pozitive şi asupra beneficiilor acestora. Cum putem elimina emoţiile negative pentru a beneficia de sănătate, fericire şi o stare personală de bine?
Este important să ştim să ne controlăm gândirea eliminând emoţiile negative. Atunci când obţinem controlul asupra gândurilor, sentimentelor şi ne disciplinăm să le menţinem pozitive ajungem să ne îmbunătăţim atât calitatea vieţii interioare cât şi cea exterioară.

Alegerea gândurilor

Brian Tracy ne propune doua rezolvări pentru controlarea şi alegerea gândurilor punând în practică principiile celor două Legi: Legea Substituţiei şi Legea Obişnuinţei.

Legea Substituţiei ne arată că mintea noastră se poate concentra doar asupra unui singur gând , pozitiv sau negativ. De aceea este util să înlocuim un gând negativ cu unul pozitiv. Putem acţiona deliberat atunci când dorim să alungăm un gând negativ. Este important să găsim varianta care să ne aducă mulţumire şi fericire.
Iar, principiul de bază al Legii Obişnuinţei presupune ca orice gând sau acţiune pe care o repetăm la nesfârşit va deveni un nou obicei. În consecinţă, când recţionăm şi răspundem pozitiv în mod repetat, obţinem controlul total al conştientului nostru.


Îndepărtarea emoţiilor negative

Începem de la premisa că emoţiile negative au fost deprinse şi învăţate, începând din copilărie. Brian Tracy susţine că ceea ce a fost învăţat poate să fie şi dezvăţat. Decât să dăm viaţă emoţiilor negative şi să le menţinem vii, putem să ne însuşim moduri de a gândi pozitive şi constructive care să ne ajute în acţiunile noastre. Ce trebuie să reţinem este că emoţiile negative ne limitează potenţialul şi ne împiedică să avem succes.
Putem acţiona după principiul Legii emoţiilor şi anume: o emoţie mai puternică asupra căreia te concentrezi va domina o emoţie mai puţin puternică. Deci, să ne concentrăm atenţia asupra emoţiilor care ne fac fericiţi şi care ne conferă o stare personală de bine.


Sursele emoţiilor negative – cum putem să le îndepărtăm?

Există patru surse principale ale emoţiilor negative potrivit filozofului rus, Peter Ouspensky. Si anume, el le clasifică după cum urmează:
  • Justificarea
  • Identificarea
  • Evaluarea internă
  • Blamarea
Cum renunţăm la justificare?

Probabil şi vouă, celor care citiţi aceste rânduri vi s-a intâmplat ca atunci când aţi trăit un eveniment nefericit sau aţi fost trat necuviincios de o altă persoană să repetaţi acea situaţie de nenumărate ori. De fiecare dată aţi simţit frustrare, furie sau nedreptate. Practic noi creăm un motiv, o justificare pentru mânia sau nemuţumirea noastră. Acest lucru nu m-a ajutat niciodată şi cred că nici pe voi. Trebuie să fim conştienţi că repetarea acestei poveşti şi reluarea acestui rol nu ne ajută nici pe noi, nici pe persoana care a provocat-o şi nici nu va schimba situaţia.
Este indicat să găsim scuze persoanei care a provocat emoţia negativă sau să îndepărtăm situaţia neplăcută înlocuind-o cu ceva plăcut. Aceste lucruri ne vor ajuta să ne creştem încrederea în noi şi să fim mai puternici sau mai eficienţi.

Dacă nu există nicio soluţie nu există nicio problemă” Brian Tracy

Este în zadar să ne lamentăm şi să repetăm de ce suntem îndreptăţiţi să fim supăraţi sau nefericiţi. Nu vom schimba în nici un fel trecutul. Este mai bine să retragem energia negativă pentru a ne consolida controlul mental şi pentru a rămâne calmi şi pozitivi. Putem folosi şi reinterpreta evenimentele nefericite trăite în trecut într-un mod pozitiv. De exemplu, putem spune că suntem o persoană de succes pentru că am experimentat toate acele trăiri în copilărie. În prezent, toate acele experienţe ne-au transformat într-o persoană mai bună, mai înţeleaptă şi mai puternică.

Separarea emoţională versus identificare

Suntem tentanţi de multe ori când ni se atrage atenţia într-o anumită problemă să luăm lucrurile personal sau ca un afront la propria persoană. Devenim implicaţi emoţional şi nu reuşim să depăşim momentul. Ne identificăm atât de puternic cu situaţia respectivă încât ne lăsăm copleşiţi şi afectaţi în mod negativ.

Ceea ce nu poate fi tratat trebuie îndurat.” Williams Wayne

Practicarea detaşării este soluţia. Ne detaşăm şi astfel deţinem controlul asupra minţii noastre. Ne folosim voinţa pentru a ne controla mintea şi emoţiile. În final, ajungem să vedem în mod obiectiv situaţia şi să luăm decizii potrivite pentru soluţionarea acesteia. Suntem liberi să decidem şi să gândim eficient iar această libertate o putem dezvolta doar prin practică. Doar prin acţiunile noastre obiective şi eficiente putem să ne dezvoltăm ca persoane cu încredere în sine, puternice şi disciplinate.

Săptămâna viitoare vom discuta despre evaluarea internă şi blamarea.


Până săptămâna viitoare vă doresc să fiţi liberi şi complet cinstiţi cu voi înşivă! 

Pentru aceia dintre dumneavoastră care în momentul de față sunt în căutarea unei noi oportunități profesionale, mai jos puteți regăsi o scurtă descriere a celor mai recente posturi pe care noi le avem disponibile. Poate pentru dumneavoastră sau pentru unul din prietenii dumneavoastră, unul dintre anunțurile de mai jos reprezintă un prim pas spre o schimbare profesională.


În domeniul ingineriei:

Pentru o fabrică din Sibiu ce se va deschide în curând, pentru departamentul de Dezvoltare, suntem în căutarea unui Dezvoltator Hardware și a unui Inginer Proiectant

Pentru o fabrică din Sibiu ce produce cabine folosite in constructia autovehiculelor si a utilajelor suntem în căutare de Ingineri proiectanți

Pentru o companie din domeniul automotive din Baia Mare, suntem în căutarea unui Director Tehnic, care să se alature echipei.



În domeniul vânzărilor:


Pentru orașul Cluj, suntem în căutarea unui Reprezentant de vânzări, o persoană pasionată de acest domeniu care interacționează ușor cu cei din jur și are experiență în vânzarea de servicii.

Dacă sunteți din Sibiu și sunteți o persoană activă și reușiți să legați relații de lungă durată cu clienții dumneavoastră, am fi bucuroși să discutăm mai multe detalii despre un post de Reprezentant de Vânzări pentru Job Connect. Suntem în căutarea unei persoane care să facă serviciul nostru de recrutare mai cunoscut.

Sunteți vorbitor de limbă germană și sunteți obișnuit să o folosiți în contactul telefonic cu potențiali clienți? Căutăm o persoană care să facă Telesales în limba germană și să ne ajute să facem mai vizibil serviciul nostru de recrutare în rândul angajatorilor din Germania.

Alte posturi interesante în domeniul vânzărilor sunt disponibile în mai multe zone din țară (Zonele de Sud, Centru, Nord, Nord-Est). Suntem în căutare de Reprezentanți de vânzări în domeniul electric

Alte domenii:
Pentru o companie de vânzare de produse online, cu sediul în Germania, suntem în căutare de Specialisti SAP si Dezvoltatori SAP.

Pentru o fabrică ce se va deschide în Sibiu și activează în domeniul automatizărilor suntem în căutarea unui Sef Logistică

Dacă sunteți o persoană pasionată de cifre și aveți experiență în domeniul financiar și controlling în cadrul unei fabrici, atunci vă invit să lecturați informațiile despre postul de Referent Financiar și Controlling

Dacă aveți experiență în activitatea de motostivuitorist, aveți cunoștințe de operare calculator și doriți să faceți parte dintr-o echipă în cadrul unei fabrici din Sibiu ce activeaza în domeniul automotive, atunci vă invit să citiți mai multe informații despre postul de Stivuitorist

Pentru activitate de dactilografiat - transcriere texte după dictare, dorim să intrăm în contact cu buni cunoscători ai limbii germane. 

Vă doresc succes în tot ceea ce faceți iar până data viitoare numai bine!

2 comentarii:

  1. Iti multumim pentru intelepciunea pe care o impartasesti cu noi, Luciana! Oricare dintre articolele de aici trebuie citite si recititite de zeci de ori pentru a deveni parte din gândirea noastră. Iti multumesc pentru ca dai tonul schimbărilor:-).

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari! Un articol documentat si foarte bine scris!

    RăspundețiȘtergere