luni, 15 iunie 2015

Ești o persoană excelentă – renunță la mituri și crede în tine!


Bine v-am regăsit!

Astăzi vă invit să continuăm discuţia începută săptămână trecută. Vorbeam despre cât de important este să fim persoane cu respect de sine ridicat. Să devenim treptat persoana ideală căreia să nu-i fie teamă de eșec în stabilirea obiectivelor.
Oare câţi dintre voi aţi încercat să vă schimbaţi obiceiurile, schimbându-vă modul de a gândi prin exerciţiile simple propuse de Brian Tracy și amintite de mine în urmă cu o săptămână?

Există o lege în psihologie potrivit căreia dacă îţi poţi forma în minte o imagine a ceea ce doreşti să devii şi o menţii acolo un timp suficient de lung, vei ajunge curând aşa cum ai gândit.” William James

Imaginea noastră ideală despre sine şi respectul de sine ridicat ne aduc aminte constant că putem fi persoane mai bune. Este important să ne cunoaștem valorile și calitățile noastre și să ni le impunem ca standarde. Odată ce ne impunem un standard egal cu idealul nostru clar și pozitiv putem crește direct cu el.
Este foarte ușor să începem să ne placem pe noi. Odată ce noi suntem împăcați cu propria persoană, ne acceptăm și avem un respect de sine ridicat. Influențăm prin acestea reacțiile noastre, acțiunile și implicit modul de a gândi. Este bine să ne inspirăm și să fim în concordanță cu imaginea noastră despre cea mai bună persoană care putem deveni. De ce să nu dezvoltăm o imagine pozitivă despre noi? Să excelăm și să avem rezultate bune in tot ceea ce facem.

Aşa cum devii ceea ce gândeşti, aşa devii şi ceea ce îţi spui.” Brian Tracy

Ne controlăm dialogul intern și devenim ceea ce spunem așa cum devenim și ceea ce gândim. V-ați gândit vreodată că cea mai mare parte a gândurilor și răspunsurilor noastre la situatiile și oamenii din viața noastră sunt determinate de condițiile noastre de bază și de filozofia de viață pe care o urmăm? Acestea sunt formate din idei, credințe, opinii și concluzii la care noi am ajuns în urma a ceea ce ni s-a oferit și în urma experiențelor trăite încă din copilărie.
Nu are însemnătate din ce direcţie vii. Contează cu adevărat doar în ce direcţie te îndrepţi.” Brian Tracy
Imaginația noastră nu trebuie să ne limiteze ci trebuie să ne ducă spre succes. Este frumos să o lăsăm liberă, creativă și nelimitată pentru a ne îndrepta spre direcția dorită.

Mituri - adevăr și depășire

Miturile... Brain Tracy le numește „credințe auto-limitative”. Haideți să le vedem pe cele mai „îngrozitoare” cum le numește el.

Lipsa de valoare – Nu sunt suficient de bun.

Tindem de multe ori să credem că suntem lipsiți de valoare și ne analizăm în comparație cu ceilalți. Presupunem că ceilalți sunt mai buni ca noi, pentru că fac lucrurile la un moment dat mai bine. Cred că toți am trăit astfel de situații și mai ales la un început de drum. Cu siguranță, aș fi procedat și gândit diferit dacă nu aș fi avut acest sentiment și dacă mi-aș fi acordat mai multă prețuire și încredere în calitățile și valorile personale.
Cu toții avem dialoguri interne. Gândim și transmitem gândurile noastre subconștientului iar acesta le primește ca pe niște comenzi. Astfel, cele mai expresive cuvinte sunt acelea pe care noi înșine ni le spunem și pe care le credem. Dialogul nostru interior determină 95% din emoțiile noastre, după cum ne spune Brian Tracy în cartea sa. Să fim motivați și să credem cu tărie că avem un potențial nelimitat și că orice eveniment sau trăire din trecut reprezintă doar un indiciu pentru ceea ce putem face în viitor.
Vă propun să vă acordați un minut atenția cuvenită în dialogul vostru intern dinaintea unui interviu sau a unei întâlniri importante. Concentrați-vă asupra afirmației: „Sunt cel mai bun!” Ridicați-vă în picioare, afișați un zâmbet încrezător și mergeți cu gândul de a abține rezultatul dorit de care sunt convinsă că sunteți capabili. Este foarte important să credem că putem face acel lucru.

Nu cred cu adevărat că merit să am succes.

Cine nu a întâlnit expresia : a fi sărac este o virtute, iar a fi bogat, implicit ...un păcat? Sunt des întâlnite persoane cu succes, persoane care nu știu să-și aprecieze propriile valori și efortul depus de ei pentru a-și atinge obiectivele. În final, ajung să se auto-saboteze sau să se simtă vinovați pentru că nu cred cu adevărat că merită să aibă succes.
Trebuie să conștientizăm toate aceste lucruri și să fim convinși că merităm tot ceea ce câștigăm în mod cinstit. Abraham Lincoln susține că : „cea mai bună cale de a ajuta săracii este să nu devii tu unul dintre ei.” Producând mai mult, vei avea o contribuție mai importantă la viața mai multor oameni. Implicit, îți faci ție un bine dacă faci bine altora. Acest principiu se aplică și în carieră. Dacă ne concentrăm pe mai buna servire a celorlalți reacțiile lor pozitive vor fi remunerate în aprecieri sau în venituri.

Să nu lăsăm miturile să ne coordoneze gândirea și viața. De aceea este vital să acceptăm necondiționat că suntem o persoană excelentă pentru a putea să exprimăm aceasta în tot ceea ce spunem și facem. 

Până săptămâna viitoare vă invit să credeți cu tărie că veți avea succes și că fiecare eșec este doar un obstacol în atingerea obiectivelor.

Pentru aceia dintre dumneavoastră care în momentul de față sunt în căutarea unei noi oportunități profesionale, mai jos puteți regăsi o scurtă descriere a celor mai recente posturi pe care noi le avem disponibile. Poate pentru dumneavoastră sau pentru unul din prietenii dumneavoastră, unul dintre anunțurile de mai jos reprezintă un prim pas spre o schimbare profesională.


În domeniul ingineriei:

Pentru o fabrică din Sibiu ce se va deschide în curând, pentru departamentul de Dezvoltare, suntem în căutarea unui Dezvoltator Hardware și a unui Inginer Proiectant. 

Pentru o fabrică din Sibiu ce produce cabine folosite in constructia autovehiculelor si a utilajelor suntem în căutare de Ingineri proiectanți. 

Pentru o companie din domeniul automotive din Baia Mare, suntem în căutarea unui Director Tehnic, care să se alature echipei.


În domeniul vânzărilor:


Pentru orașul Cluj, suntem în căutarea unui Reprezentant de vânzări, o persoană pasionată de acest domeniu care interacționează ușor cu cei din jur și are experiență în vânzarea de servicii.

Dacă sunteți din Sibiu și sunteți o persoană activă și reușiți să legați relații de lungă durată cu clienții dumneavoastră, am fi bucuroși să discutăm mai multe detalii despre un post de Reprezentant de Vânzări pentru Job Connect. Suntem în căutarea unei persoane care să facă serviciul nostru de recrutare mai cunoscut.

Sunteți vorbitor de limbă germană și sunteți obișnuit să o folosiți în contactul telefonic cu potențiali clienți? Căutăm o persoană care să facă Telesales în limba germană și să ne ajute să facem mai vizibil serviciul nostru de recrutare în rândul angajatorilor din Germania.

Alte posturi interesante în domeniul vânzărilor sunt disponibile în mai multe zone din țară (Zonele de Sud, Centru, Nord, Nord-Est). Suntem în căutare de Reprezentanți de vânzări în domeniul electric. 

Alte domenii:
Pentru o companie de vânzare de produse online, cu sediul în Germania, suntem în căutare de Specialisti SAP si Dezvoltatori SAP.

Pentru o fabrică ce se va deschide în Sibiu și activează în domeniul automatizărilor suntem în căutarea unui Sef Logistică. 

Dacă sunteți o persoană pasionată de cifre și aveți experiență în domeniul financiar și controlling în cadrul unei fabrici, atunci vă invit să lecturați informațiile despre postul de Referent Financiar și Controlling. 

Dacă aveți experiență în activitatea de motostivuitorist, aveți cunoștințe de operare calculator și doriți să faceți parte dintr-o echipă în cadrul unei fabrici din Sibiu ce activeaza în domeniul automotive, atunci vă invit să citiți mai multe informații despre postul de Stivuitorist. 

Pentru activitate de dactilografiat - transcriere texte după dictare, dorim să intrăm în contact cu buni cunoscători ai limbii germane. 

Vă doresc numai bine!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu