miercuri, 24 iunie 2015

Despre calitatea de a fi un bun ascultător.

Câți dintre noi putem spune fără nicio reținere că suntem buni ascultători? Ascultăm persoana din fața noastră fară să întrerupem, o lăsăm să își termine ideea, ascultăm tot ce are de zis și apoi formăm un răspuns pe baza cuvintelor auzite, nu pe baza ideilor pe care le avem deja in minte?

Dacă facem un exercițiu de rememorare a unor situații sunt sigură că putem găsi măcar două, trei în care nu am ascultat persoana până la capăt și știam deja de la început răspunsul pe care îl vom oferi. Gândiți-vă la discuțiile cu părinții din adolescență sau la discuțiile cu diverși parteneri în care fiecare dorește să își susțină punctul de vedere.

Abilitatea de a asculta ar trebui predată în școală, pentru că este o calitate care ne ajută mult în viața noastră personală și profesională. Din păcate, acest lucru nu se întămplă dar putem face noi demersuri astfel încât să devenim buni ascultători. Jeffrey Gitomer ne oferă câteva lecții despre cum putem deveni buni ascultători.

Lecția numărul 1.

Există două mari impedimente ale ascultării: ideile preconcepute pe care le avem și deciziile pe care le luam înainte de a asculta până la final.

Lecția numărul 2.

Două reguli importante: să ascultăm cu intenția de a înțelege și să ascultăm cu intenția de a răspunde.

Lecția numărul 3.

Să ne gândim la modul cum ascultăm: facem și altceva când cineva ne vorbește, ne gândim și la altceva când cineva ne vorbește, așteptăm o pauză de respirație să dăm răspunsul, simulăm că ascultăm dar de fapt suntem cu gândul în altă parte?


Lecția numărul 4.

Indicații pentru o ascultare eficientă:

  • Să nu întrerupem.
  • Să punem întrebări iar apoi...liniște, ascultăm răspunsul.
  • Să ne concentrăm asupra răspunsurilor nu asupra propriilor gânduri.
  • Să ascultăm fără prejudecăți.
  • Să arătăm persoanei că suntem prezenți, că o ascultăm.
  • Să răspundem după ce am auzit întreaga situație.
  • Să ascultăm cu atenție pentru a putea stabili anumite obiective și pentru a putea trage concluzii corecte.
  • Ascultarea implică interpretare. Să luăm notițe și dacă avem ceva de adăugat putem interveni după ce persoana care vorbește a terminat ce avea să spună.
  • Să ascultăm și ceea ce nu se spune. Tonul vocii, expresia feței ne pot dezvălui anumite lucruri.
  • Să analizăm ce s-a spus și nu s-a spus înainte să începem să vorbim.
  • Să adresăm întrebări pentru a ne asigura că am înțeles bine toate aspectele.
  • Să evităm situațiile care ne distrag atenție cum ar fi: telefonul, mail-ul, etc..

Pentru a ne testa autodisciplina, Gitomer ne provoacă să facem un exercițiu de tăcere: să nu vorbim o oră întreagă, când ne aflăm într-un grup de persoane să nu vorbim, doar să ascultăm. Putem reuși?

Odată deprinsă arta ascultării ne poate fi de mare ajutor în orice domeniu am activa. Oamenilor le place să fie ascultați, le place să fie înțeleși.

Vă doresc să fiți un bun ascultător și să influențați în bine la rândul dumneavoastră alte persoane să devină astfel. Vom avea numai de câștigat.

Pentru aceia dintre dumneavoastră care în momentul de față sunt în căutarea unei noi oportunități profesionale, mai jos puteți regăsi o scurtă descriere a celor mai recente posturi pe care noi le avem disponibile. Poate pentru dumneavoastră sau pentru unul din prietenii dumneavoastră, unul dintre anunțurile de mai jos reprezintă un prim pas spre o schimbare profesională.


În domeniul ingineriei:

Pentru o fabrică din Sibiu ce se va deschide în curând, pentru departamentul de Dezvoltare, suntem în căutarea unui Dezvoltator Hardware și a unui Inginer Proiectant

Pentru o fabrică din Sibiu ce produce cabine folosite in constructia autovehiculelor si a utilajelor suntem în căutare de Ingineri proiectanți

Pentru o companie din domeniul automotive din Baia Mare, suntem în căutarea unui Director Tehnic, care să se alature echipei.



În domeniul vânzărilor:


Pentru orașul Cluj, suntem în căutarea unui Reprezentant de vânzări, o persoană pasionată de acest domeniu care interacționează ușor cu cei din jur și are experiență în vânzarea de servicii.

Dacă sunteți din Sibiu și sunteți o persoană activă și reușiți să legați relații de lungă durată cu clienții dumneavoastră, am fi bucuroși să discutăm mai multe detalii despre un post de Reprezentant de Vânzări pentru Job Connect. Suntem în căutarea unei persoane care să facă serviciul nostru de recrutare mai cunoscut.

Sunteți vorbitor de limbă germană și sunteți obișnuit să o folosiți în contactul telefonic cu potențiali clienți? Căutăm o persoană care să facă Telesales în limba germană și să ne ajute să facem mai vizibil serviciul nostru de recrutare în rândul angajatorilor din Germania.

Alte posturi interesante în domeniul vânzărilor sunt disponibile în mai multe zone din țară (Zonele de Sud, Centru, Nord, Nord-Est). Suntem în căutare de Reprezentanți de vânzări în domeniul electric

Alte domenii:

Pentru o companie cu experienta in domeniul investițiilor si dezvoltării imobiliare suntem în cătarea unui Personal Assistant
Pentru o companie cu experienta in domeniul investițiilor si dezvoltării imobiliare suntem în cătarea unui Responsabil Marketing
Pentru o companie de vânzare de produse online, cu sediul în Germania, suntem în căutare de Specialisti SAP si Dezvoltatori SAP.

Dacă aveți experiență în activitatea de motostivuitorist, aveți cunoștințe de operare calculator și doriți să faceți parte dintr-o echipă în cadrul unei fabrici din Sibiu ce activeaza în domeniul automotive, atunci vă invit să citiți mai multe informații despre postul de Stivuitorist

Pentru activitate de dactilografiat - transcriere texte după dictare, dorim să intrăm în contact cu buni cunoscători ai limbii germane. 
Domeniul Financiar:
Dacă sunteți o persoană pasionată de cifre și aveți experiență în domeniul financiar și controlling în cadrul unei fabrici, atunci vă invit să lecturați informațiile despre postul de Referent Financiar și Controlling
Pentru o companie cu experienta in domeniul investițiilor si dezvoltării imobiliare suntem în cătarea unui Director Financiar.

Până data viitoare, zile însorite!







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu