luni, 29 iunie 2015

Despre asumarea responsabilităţii şi abilitatea de a ierta


Bine v-am găsit!

După cum am amintit săptămâna trecută astăzi vom continua discuţia despre cum putem depăşi cele două surse principale ale emoţiilor negative şi anume: evaluarea internă şi blamarea.
Vă îndemnam săptămâna trecută să fiţi complet cinstiţi cu voi înşivă. Am vrut să vă invit la acest exerciţiu tocmai pentru a putea introduce noţiunile de astăzi.
Discutam săptămâna trecută despre cele patru cauze principale ale emoţiilor negative şi vă promiteam o discuţie şi asupra celorlate două evaluarea internă şi blamarea. Voi atinge aceste noţiuni în cele ce urmează şi vom vedea cum putem să le depăşim.

Evaluarea internă are loc atunci când devenim preocupaţi excesiv de modul în care ne tratează oamenii. Atunci când oamenii sunt nepoliticoşi sau indiferenţi cu noi sau pur şi simplu nu simt nevoia noastră de relaţionare şi resimţim comportamentul acestora ca un atac la propria persoană. Vi s-a întamplat probabil şi vouă să luaţi totul personal ca şi cum cei din jur au acţionat conştient şi intenţionat împotriva voastră.

Brian Tracy ne contrazice şi e bine că vedem această statistică cum: în proporţie de 99% din oameni sunt preocupaţi de propriile probleme şi gânduri. Doar 1% din energia lor se indreaptă de fapt spre noi. Este posibil ca uneori să creăm anumite scenarii sau situaţii despre modul în care suntem trataţi iar ceilalţi să definească total diferit acestea din prisma experienţei lor.

În loc să căutam aprobarea celorlaţi este mai bine să ne detaşăm şi să fim stăpâni pe noi. Să dăm dovadă de obiectivitate şi să căutăm să ne cunoaştem pe noi.
Să ne stabilim standarde înalte şi să încercăm mereu să le urmăm. Cum discutam în unul din articolele precedente să ne stabilim idealul. Este bine să stabilim persoanele ale căror respect reprezintă cea mai mare valoare pentru noi. Astfel, sunt sigură că vom putea să ne modelăm şi să fim atenţi de sentimentele şi reacţiile celorlaţi în raport cu noi şi cu alegerile noastre. Vom dezvotla un ghid intern şi vom acţiona corespunzător.
Vom putea să luăm hotărârea corectă şi ne vom bucura de rezultatul dorit.

Blamarea este a patra cauză majoră a emoţiilor negative şi cea care generează furia, resentimentele, invidia şi frustrările. Această furie necontrolată trebuie să deţină mereu şi un făptaş. Pentru că atunci când ne exprimăm mânia găsim şi o persoană vinovată. Atunci e momentul critic pentru mulţi oameni. Este periculos pentru că sunt preocupaţi să-i învinovăţească pe ceilalţi pentru problemele şi dificultăţile lor şi nu mai sunt conectati cu realitatea. Această obsesie a blamării şi a furie poate conduce persoana spre epuizare.

Sunt răspunzător! - Asumarea deliberată a responsabilităţii

De aceea este vital să ştim să ne asumăm responsabilitatea pentru a elimina mânia şi frustrarea. Este bine să ştim acolo unde am greşit. Să acceptăm şi să substituim emoţia negativă cu o asumare a responsabilităţii : „Sunt răspunzător!” Astfel, nu vom putea fi şi răspunzător şi furios în acelaşi timp. Vom îndepărta mânia şi vom încerca să fim obiectivi asupra situaţiei. Prin asumarea responsabilităţii vom anula emoţia negativă şi vom putea avea o viziune pozitivă asupra tot ceea ce ni se întâmplă.

Calea spre iertare
Abilitatea cea mai puternică şi eliberatoare pentru a putea anula blamarea, furia şi frustrarea este aceea de a ierta pe toată lumea care ne-a rănit sau ne-a greşit.
Muţi oameni se blochează pe anumite experienţe din copilărie peste care nu pot trece şi la maturitate ajung cu o cantitate mare de exprienţe neiertate. De aceea, dacă nu îi învăţăm pe copii noştri cât este de important să ierte şi să depăşească anumite situaţii care le provoacă frustrare vor continua să le acumuleze şi să le păstreze pâna la maturitate.
Cu toţii suntem de acord că doar prin iertare putem ajunge la eliberare. Iertând pe cel din jurul nostru ne vom putea elibera pe noi înşine. Doar aşa putem ajunge să fim o persoană complet pozitivă, optimistă, jovială, cu un nivel înalt de respect personal şi entuziasm.

Dar, după cum spuneam este nevoie de două persoane pentru a ajunge la aceea eliberare. Nu trebuie să placem sau să fim de acord cu aceea persoană ci doar să o iertăm pentru a ne putea elibera.
Putem accelera procesul de eliberare prin asumarea responsabilităţii. Ne asumăm responsabilitatea de a intra in aceea situaţie sau de a rămâne în ea şi astfel putem ajunge la iertarea persoanei care a provocat-o împărţind vina.
Trebuie să ne impunem această iertare dacă ne dorim cu adevărat să ne schimbăm. De aceea, e necesar să începem încă cu copilăria noastră şi anume, cu părinţii noştri. Să-i iertăm şi să nu-i mai facem răspunzători pentru frustrările noastre atunci când cheia schimbării este în noi. Ei sunt cei care ne-au adus aici, în punctul de pornire a schimbării noastre în bine şi doar pentru aceasta este important să le mulţumim.
Apoi, să încadrăm persoanele cele mai apropiate cu care am relaţionat şi să avem abilitatea de a-i ierta. Cele cu care am avut legături de prietenie sau intime care încă ne provoacă frustrare şi furie. Pentru astfel de relaţii oare nu ar fi indicat să ne considerăm parţial răspunzători? Tocmai pentru că a fost decizia noastră să facem parte din ele.

În a treia categorie ar trebui să-i iertăm pe toţi cei care considerăm că ne-au rănit vreodată în vreun fel şi „să-i ştergem de pe lista”.
Iar, în final trebuie să ajungem să ne iertăm pe noi. Să ne iertăm pentru toate greşelile şi pentru toate lucrurile prosteşti, fără sens sau lipsite de judecată. Aceasta ne va ajuta să ne împăcăm cu propria persoană. Să acceptăm ca acum suntem o variantă diferită, mai matură şi mai bună care ştie să-şi asume responsabilitatea faptelor sale.

Odată ce renunţăm la gândurile, părerile, prejudecăţiile şi atitudinile care ne fac nefericiţi vom ajunge să experimentăm gânduri şi emoţii care ne fac să ne simţim bine cu noi şi viaţa noastră.

Putem hotărî chiar de astăzi să renunţăm la emoţiile negative. Putem să ne decidem din acest moment să devenim persoanele ideale fericite, optimiste şi entuziaste la care visăm. Prin asumarea responsabilităţii şi prin iertare putem să realizăm aceste lucruri. Este important să-i iertăm pe ceilalţi pentru a putea să ne iertăm pe noi şi să ne eliberăm ca persoane.

Până săptămâna viitoare vă îndemn la iertare si la asumarea responsabilităţilor!
Pentru aceia dintre dumneavoastră care în momentul de față sunt în căutarea unei noi oportunități profesionale, mai jos puteți regăsi o scurtă descriere a celor mai recente posturi pe care noi le avem disponibile. Poate pentru dumneavoastră sau pentru unul din prietenii dumneavoastră, unul dintre anunțurile de mai jos reprezintă un prim pas spre o schimbare profesională.


În domeniul ingineriei:

Pentru o fabrică din Sibiu ce se va deschide în curând, pentru departamentul de Dezvoltare, suntem în căutarea unui Dezvoltator Hardware și a unui Inginer Proiectant

Pentru o fabrică din Sibiu ce produce cabine folosite in constructia autovehiculelor si a utilajelor suntem în căutare de Ingineri proiectanți

Pentru o companie din domeniul automotive din Baia Mare, suntem în căutarea unui Director Tehnic, care să se alature echipei.



În domeniul vânzărilor:


Pentru orașul Cluj, suntem în căutarea unui Reprezentant de vânzări, o persoană pasionată de acest domeniu care interacționează ușor cu cei din jur și are experiență în vânzarea de servicii.

Dacă sunteți din Sibiu și sunteți o persoană activă și reușiți să legați relații de lungă durată cu clienții dumneavoastră, am fi bucuroși să discutăm mai multe detalii despre un post de Reprezentant de Vânzări pentru Job Connect. Suntem în căutarea unei persoane care să facă serviciul nostru de recrutare mai cunoscut.

Sunteți vorbitor de limbă germană și sunteți obișnuit să o folosiți în contactul telefonic cu potențiali clienți? Căutăm o persoană care să facă Telesales în limba germană și să ne ajute să facem mai vizibil serviciul nostru de recrutare în rândul angajatorilor din Germania.

Alte posturi interesante în domeniul vânzărilor sunt disponibile în mai multe zone din țară (Zonele de Sud, Centru, Nord, Nord-Est). Suntem în căutare de Reprezentanți de vânzări în domeniul electric

Alte domenii:

Pentru o companie cu experienta in domeniul investițiilor si dezvoltării imobiliare suntem în cătarea unui Personal Assistant
Pentru o companie cu experienta in domeniul investițiilor si dezvoltării imobiliare suntem în cătarea unui Responsabil Marketing
Pentru o companie de vânzare de produse online, cu sediul în Germania, suntem în căutare de Specialisti SAP si Dezvoltatori SAP.

Dacă aveți experiență în activitatea de motostivuitorist, aveți cunoștințe de operare calculator și doriți să faceți parte dintr-o echipă în cadrul unei fabrici din Sibiu ce activeaza în domeniul automotive, atunci vă invit să citiți mai multe informații despre postul de Stivuitorist

Pentru activitate de dactilografiat - transcriere texte după dictare, dorim să intrăm în contact cu buni cunoscători ai limbii germane. 
Domeniul Financiar:
Dacă sunteți o persoană pasionată de cifre și aveți experiență în domeniul financiar și controlling în cadrul unei fabrici, atunci vă invit să lecturați informațiile despre postul de Referent Financiar și Controlling
Pentru o companie cu experienta in domeniul investițiilor si dezvoltării imobiliare suntem în cătarea unui Director Financiar.


Până atunci vă doresc numai bine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu