marți, 16 iulie 2013

Cel mai greu pacat din lume

 Bun regasit, dragi cititori!

A venit vara, au venit vacantele, concediile, cu totii avem parca mai multa energie si simtim ca dispunem de mai mult timp pentru a ne indeplini anumite dorinte de care nu am avut timp sa ne ocupam pana acum. Eu una, abia astept vara, pentru a-mi umple ziua de activitati de care nu am avut timp sa ma ocup in cealalta perioada a anului. Poate simt ca timpul se dilata in timpul verii si din cauza ca ziua este mai lunga, iar activitatile care mie imi face placere sa le practic se desfasoara in aer liber.

In fine, lansez in acest moment o provocare, pentru noi toti: vara aceasta ne vom creste potentialul personal de la 10% (presupunand ca la acest nivel de dezvoltare se afla in acest moment) pana la 25 %.

Cine raspunde afirmativ? :)

Trebuie sa recunosc faptul ca mi-a transmis un plus de energie lectura noului capitol din Meditati! A lui J. Maxwell. Si in acest capitol Maxwell captiveaza cu o mica povestioara plina de talc. Este vorba despre un baiat, care, aflat intr-o calatorie pe munte, gaseste un ou de vultur, pe care il aduce acasa si il pune alaturi de celelalte oua de gaina care stateau sub o closca.
Odata cu puii de gaina, a venit pe lume si puiul de vultur si au dus cu totii o „viata de gaina”. Evident, puiul de vultur nu avea la indemana o oglinda in care sa se priveasca si sa constate ca este diferit, astfel ca s-a multumit sa stea alaturi de gaini.

La fel este si cu oamenii. Daca vom trai alaturi de oameni mediocri, vom deveni asemenea lor.
Totusi, cu timpul, puiul de vultur a inceput sa simta porniri stranii, insa nu a facut nimic in acest sens, pana in momentul in care a vazut un vultur zburand in inaltul cerului. Atunci, puiul de vultur s-a urcat pe un deal si, desi nu zburase niciodata, avea in el forta si instinct, astfel ca a revenit printre semenii sai.

Cu totii suntem inzestrati cu potential. Asa am fost creati. Secretul este sa il descoperim, sa il implinim, iar apoi sa incepem sa il valorificam.

Ziua in care va veti descoperi potentialul va fi memorabila. (John Maxwell)

Sunt, totusi, cateva elemente de care trebuie sa tinem seama, si fara de care nu vom reusi niciodata sa ne valorificam potentialul. Acestea sunt:
  • Sa ne percepem intr-o lumina buna – nu e deloc intamplator faptul ca, pe masura ce felul in care ne autopercepem se schimba, si rezultatele se schimba. Am auzit foarte multa lume spunand „Cand ceva imi merge prost, apoi toate imi merg din ce in ce mai rau!” Este foarte important ca stima noastra de sine sa fie ridicata, sa ne simtim valorosi, iar lucrurile vor lua in scurt timp o intorsatura pozitiva.
  • Sa constientizam ca suntem responsabili pentru dezvoltarea propriului potential – chiar si in Biblie apare aceasta idee: „Oricui i s-a dat mult, mult i se va cere.” (Luca 12, 48)
  • Sa faceti cunostinta cu persoane care au izbutit sa-si cultive abilitatile – Nu e intamplator ca oamenii care se aseamana, se aduna, sau ca invingatorii se aduna laolalta. Mereu, recordurile au fost doborate, stabilindu-se altele noi. Este interesant de observat faptul ca, recordurile de la Jocurile Olimpice din 1936 au devenit standardele de calificare pentru Jocurile Olimpice din 1972.

Va invit sa raspundeti afirmativ provocerii mele lansate mai sus si sa doborati zilnic noi recorduri personale. Personal, cred ca vara este o perioada buna pentru a demara un astfel de proiect, ca doar...deh...avem mai mult timp :)

Pe curand!

Ioana Hodos

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu