marți, 1 octombrie 2013

Dumneavoastra in ce tabara sunteti?

Stiati ca fiecare om face parte din una dintre urmatoarele doua tabere: tabara oamenilor multumiti si tabara oamenilor nemultumiti?
Da, eu stiam. Sau, mai bine spus, citind acest capitol, mi-am dat mai bine seama de acest lucru.

Astazi este 1 Octombrie. Fiecare dintre noi sarbatorim (sau, ne plangem de) un eveniment. Va invit sa gasiti diferentele dintre urmatoarele exclamatii, scrise pe un site de socializare:
  • Ninge :((
  • A venit iarnaaaaa eeeee
  • Ce vreme urata :(
  • Curand vine Mos Craciun!
  • 1 Octombrie fara bere la terasa, dar cu vin fiert in casa :))
  • Si a inceput facultateaaa ♥

Eu una am trairi diferite cand citesc exclamatiile scrise mai sus. Unele din ele iti pot da o stare de bine, de fericire, ca a venit iarna, ca ninge, ca incepe scoala - revedere cu colegii si profesorii, altele iti dau o senzatie mai...putin placuta. De disconfort.

Cred ca tine de fiecare dintre noi cum ne dorim sa vedem lucrurile. Vrem sa fim multumiti? Sa vedem partea plina a paharului? Sa ne bucuram de succesele noastre si a celor dragi? Sa fim fericiti?

Uite ce spune Maxwell despre diferentele dintre cele doua categorii de oameni:

Omul multumit priveste dincolo de imprejurari si intrevede o zi mai buna; cel nemultumit ia seama la imprejurari si nu intrevede nicio solutie la probleme. Cel multumit stie pentru ce a fost lasat pe pamant; cel nemultumit ii pizmuieste pe ceilalti pentru succesul lor.”



Uite ce spune si Charles Dickens:
Voiosia si multumirea sufleteasca sunt tratamente de infrumusetare foarte bune si responsabile faimoase de pastrarea aspectului tineresc.

Va doresc sa fiti multumiti si impacati cu voi insiva in fiecare zi si dedicati in urmarirea unui tel care sa va aduca atingerea potentialului maxim!


Pe curand!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu