marți, 30 aprilie 2013

In pomul dumneavoastra ce roade cresc?


Bun gasit!

Este Saptamana Mare, prilej de bucurie si sarbatoare! Sarbatorin biruinta Vietii asupra Mortii!

Iisus a zis asa: “caci dupa roada se cunoaste pomul [omul]” (Matei 12,33).
Este o asemanare care ilustreaza foarte bine asemanarea intre om si pom. Exista nenumarate povesti, pilde sau cantece care s-au scris pe baza acestei asemanari si a prieteniei dintre cei doi – omul si pomul.

Putem cunoaste pomul dupa roade. Stim ca un pom uscat, nu mai are nimic bun de oferit. Unul verde, insa, ne ofera darurile sale – fructele. Cei din jur cunosc ce fel de oameni duntem dupa “roadele” pe care le oferim in viata noastre de zi cu zi.

La fel de adevarat este si faptul ca un pom crescut in seceta nu face fructe deloc, ori fructele nu sunt gustoase. Un om crescut intr-o viata pacatoasa nu ofera celor din jur bucurii.

Omul trebuie sa fie conectat in permanenta la o sursa adecvata. “E realmente important sa constientizam ca a fi in legatura cu Dumnezeu inseamna a face ca puterea Sa sa fie puterea noastra!” (J. Maxwell). Trebuie in permanenta sa ne intrebam: “In ce masura pot permite puterii lui Dumnezeu sa curga prin mine?”

E o intrebare buna si potrivita pentru perioada in care ne aflam. E o perioada in care trebuie sa ne curatam de “uscaturi” si sa devenim roditori. Sa oferim celor din jurul nostru roadele muncii noastre, ale lucrarii lui Dumnezeu.

Echipa Job Connect va ureaza Sarbatori Fericite!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu