miercuri, 2 septembrie 2015

Evenimentele profesionale – excelente metode de a întâlni noi clienți

Bine v-am gasit!

Am pășit într-un nou anotimp, un anotimp al culegerii roadelor muncii noastre de peste an. Îmi doresc să fiți mai aproape de atingerea obiectivelor voastre și sper că această toamnă vă găsesște cu forțe proaspete și spor în activitățile în care sunteți implicați.

Vom continua astăzi discuția pe care am început-o data trecută despre cum putem stabili noi contacte. Spuneam în articolul trecut că networking-ul joacă un rol important în orice domeniu și mai ales în domeniul vânzărilor.

Am stabilit deja că pentru a putea stabili noi relații este important să ieșim în lume. Ne va fi mult mai greu să cunoaștem oameni noi din fața calculatorului sau al telefonului. Astfel încât, primul pas este să urmărim care sunt cele mai importante evenimente din domeniul nostru la care ne putem înscrie. Poate este bine să realizăm un avizier cu toate evenimentele din anul curent și să ținem evidența lor. La eveniment, este important să urmărim să intrăm în contact cu persoanele care ne interesează. Jeffrey Gitomer ne oferă câteva sfaturi în această direcție.

La începutul și la finalul evenimentului este indicat să stăm la intrare. La început ne putem face o imagine de ansamblu iar la final putem aborda persoanele pe care le-am ratat în timpul evenimentului.

Este important să dedicăm o mare parte din timpul nostru persoanelor pe care nu le cunoaștem.

Restul timpului este bine să îl petrecem consolidând relații deja existente. Este important să discutăm cu clienți deja existenți sau cu parteneri de afaceri pe care îi întâlnim.

Păstrează un pic de mister. Prezintă-te în câteva propoziții și apoi adresează întrebări pentru a afla detalii despre persoana din fața ta. Este mai important să afli mai multe lucruri despre ea decât să povestești prea mult despre tine.

Apoi, va trebui să alegem între a stabili o legătură interpersonală, să identificăm punctele comune între noi și persoana din fața noastră sau să promovăm direct produsul sau serviciul nostru. Este important să fim atenți ce variantă alegem, o alegere greșită poate însemna pierderea potențialului client.

Este important să încercăm să găsim puncte comune între noi și potențialul client, altele decât cele profesionale. Poate și persoana respectivă merge la teatru, la ski, îi place să călătorească. Orice subiect în comun avem cu potențialul client este bine să îl valorificăm.

Obtinerea cărții de vizită a persoanei cu care discutăm este un aspect care trebuie bifat. O strategie prin care putem obține acest lucru este să fim noi primii care oferă cartea de vizită. Așadar este bine să ne pregătim din timp cu suficiente cărți de vizită. Orice informație interesantă aflăm despre potențialul client, o notăm direct pe spatele cărții de vizită. Ne va fi de folos zilele următoare când vom trece la următorul pas, continuarea vânzării. 

Trebuie să fim atenți și la timpul pe care îl petrecem cu o persoană. Este bine să petrecem suficient timp astfel încât să stabilim o legătură dar să avem timp să cunoaștem toate persoanele dorite. Este important să fim clari și la obiect în ceea ce privește mesajul nostru. Să nu ne concentrăm foarte mult pe prezentarea produsului nostru cât mai ales pe prezentarea soluțiilor pe care le poate aduce acesta unei probleme pe care clienții o pot întâmpina. Oamenii nu vor să audă din ce material este făcută o imprimantă, vor să știe cum îi poate ajuta să printeze documente mai repede, mai de calitate, astfel încât să fie bine reprezentați de acestea.


Nu în ultimul rând este important să ne simțim bine. Să ne distrăm, să zâmbim. Voia bună și starea de bine se transmit și celor din jurul nostru și vom avea numai de câștigat.


Pentru aceia dintre dumneavoastră care în momentul de față sunt în căutarea unei noi oportunități profesionale, mai jos puteți regăsi o scurtă descriere a celor mai recente posturi pe care noi le avem disponibile. Poate pentru dumneavoastră sau pentru unul din prietenii dumneavoastră, unul dintre anunțurile de mai jos reprezintă un prim pas spre o schimbare profesională.

În domeniul ingineriei:

Pentru o fabrică din domeniul automotive din Sibiu suntem în căutare unui Responsabil control, o persoană cu atenție mare la detalii și bune abilități de lucru în echipă. 
În cadrul aceleași fabrici suntem în căutarea unui Inginer de proces, o persoană cu studii tehnice, bune abilități de analiză și comunicare.
Tot în cadrul fabricii de mai sus, căutăm o persoană care să își dorească să lucreze pe un post de Inspector Calitate. Este importantă experiența anterioară pe un post similar.  

Pentru o fabrică din Sibiu ce produce cabine folosite in constructia autovehiculelor si a utilajelor suntem în căutare de Ingineri proiectanți

Pentru o companie din domeniul automotive din Baia Mare, suntem în căutarea unui Director Tehnic, care să se alăture echipei.

Pentru o fabrică din Sibiu ce se va deschide în curând, pentru departamentul de Dezvoltare, suntem în căutarea unui Dezvoltator Hardware

Pentru o companie de origine germană ce are ca activitate prelucrarea metalelor suntem în căutare de OPERATORI CNC IN SCOLARIZARE CU RELOCARE IN SIBIU

În domeniul vânzărilor:

Dacă sunteți din Sibiu și sunteți o persoană activă și reușiți să legați relații de lungă durată cu clienții dumneavoastră, am fi bucuroși să discutăm mai multe detalii despre un post de Reprezentant de Vânzări pentru Job Connect. Suntem în căutarea unei persoane care să facă serviciul nostru de recrutare mai cunoscut.

Sunteți vorbitor de limbă germană și sunteți obișnuit să o folosiți în contactul telefonic cu potențiali clienți? Căutăm o persoană care să facă Telesales în limba germană și să ne ajute să facem mai vizibil serviciul nostru de recrutare în rândul angajatorilor din Germania.

Alte posturi interesante în domeniul vânzărilor sunt disponibile în mai multe zone din țară (Zonele de Sud, Centru, Nord, Nord-Est). Suntem în căutare de Reprezentanți de vânzări în domeniul electric

Pentru o companie din Sibiu ce se ocupă cu comercializare de pânze folosite în industria prelucrării lemnului suntem în căutarea unei persoane entuziaste și pasionată de domeniul vânzărilor care să ocupe postul de Reprezentant de vânzări pentru zona Transilvaniei. 


Alte domenii:

Pentru o companie de vânzare de produse online, cu sediul în Germania, suntem în căutare de Specialisti SAP si Dezvoltatori SAP.

Pentru activitate de dactilografiat - transcriere texte după dictare, dorim să intrăm în contact cu buni cunoscători ai limbii germane. 

Pentru clientul nostru, o companie de origine germană ce va deschide anul acesta o fabrică în Sibiu suntem în căutarea unei persoane dinamice cu foarte bune abilități de organizare și cunoștințe avansate de limbă germană care să ocupe postul de Asistent Manager

Domeniul Financiar:
Pentru o fabrică ce activează în domeniul automotive, suntem în căutarea unei persoane care să ocupe postul de Contabil. 


Vă doresc o toamnă însorită și bogată în zile fericite! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu